Cheese...cheese...and..cheese?

Igr kveld fikk jeg endelig prvd meg p en oppskrift jeg har villet prve en stund n!! Fant den p denne ste bloggen TheHungryMouse som drives av en ostegaldame som heter Jessie!
I likhet med Jessie, s er jeg en STOR fan av ost!! Tror ikke det finnes en eneste oppskrift som inneholder ost som jeg ikke liker og ikke har lyst til prve, s denne falt sklart i smak med en gang jeg s den ♥

Det du trenger for lage dette er:

Pizzadeig
2 spiseskjeer smr
Parmesan ost, revet
Ca. 2,5 dl revet ost
Salt
Nykverna pepper
Hvitlkspulver

Ildfast form, smurt med smr.

Start med lage deigen(fungerer helt greit med ferdig kjpt deig ogs). Bruk trr gjr, lunkent vann, mel, litt olje og litt salt og blandt alt sammen! Legg deigen tilbake i bollen med litt mel opp toppen, legg et hndkle over og legg den et varmt sted i 15-20min tid til heving.

I mellomtiden kan du begynne rive osten du skal bruke, her kan du velge helt selv hvor mange forskjellige oster du vil bruke og hva slags ost du vil ha! Jeg endte opp med 4 forskjellige oster(inkludert parmesan osten).....edamer, flytende cheddar ogfontal.
I oppskriften fra TheHungryMouse brukte hun mozzarella og cheddar.

Str litt mel p overflaten du skal ha deigen p og form deigen til en rektangel, kjevl s ut til deigen er litt under 1cm tykk.

Smelt smret i mikroovn eller i en kjele og hell overi midten av deigen. Fordel utover med enten hendene(sklart ikke hvis du nettopp har smeltet smret og det fortsatt er kokvarmt) eller med en spatel/slikkepott.

Dryss parmesanosten over hele deigen s den dekker ganske jevnt og tett.

Fordel s resten av osten du har revet s det dekker parmesan osten s den nesten ikke synes. (Alts et ganske tjukt lag, men ikke FOR tjukt.Dette er ikke noe slankemat. Nr du frst skal lage dette, gjr det ordentlig!)

Str s salt, pepper og hvitlkspulver over. Jeg tok i tillegg pbasilikum og oregano, du kan egentlig ta p hvilke krydder du vil og hvor mye du vil s smaken passer akkurat til deg!

Om du vil ha p flere ingredienser(oliven, soltrkede tomater, skinke osv.) s ta det p n. Begynn s forsiktig rulle sammen deigen(den lange siden sklart), merker du at deigen sitter fast i benken s ta litt mel p fingerne og dytt forsiktig inn under deigen mens du ruller.

Begynn s skjre opp, tykkelsen skal vre p ca 2,5cm.

Ta opp en og en rull, forsiktig s de ikke pner seg, og legg i den ferdigsmurte formen tett i tett. Dekk s over med folie eller et hndkle og legg formen et varmt sted til heving i 30min.
Skru p ovnen til forvarmingp 350*C (jeg brukte gassovn hvor det hyeste erp 260*C, gikk helt fint).
Etter heving, sett formen inn i ovnen nr ovnen er oppvarmet i 20min.

Nr de er ferdige skal deigen vre lysebrun, ogosten skal ha smeltet ogblittgyllenbrun og fin ♥

Nam nam ♥♥♥ La st i formen til avkjling i ca.10min. Lft s ut hele "brdet" samtidig eller dra av s mange biter du vil ha. Server varmt...men smaker nesten like godt dagen etterp nr de er kalde!


Om noen prver, s fortell gjerne hvordan de ble og om du brukte noen andre ingredienser ♥ Enjoy!

11 kommentarer

makroner

14-Oct-2010 kl.22:19

det s kjempegodt ut! :)

Anne Karen & Kristina

14-Oct-2010 kl.22:24

mm s GODT ut

WhiskeyRiver

14-Oct-2010 kl.22:30

Det s gooodt ut! :D

Remina

14-Oct-2010 kl.22:32

Elsker bloggen og stilen din!! :D <3

smileybrains.blogg.no (It's awsome!)

♥Natalie - Bloggdesigneren♥

14-Oct-2010 kl.22:52

Kult!

missrose

14-Oct-2010 kl.22:53

nom-nom-nom^^

Charlotte Norberg-Schulz

14-Oct-2010 kl.22:58

h! det der s utrolig godt ut! M prves! :)

Sienna Michelle

14-Oct-2010 kl.23:08

NAAM!

LongLashes

17-Oct-2010 kl.22:34

Remina: Oj!! Hehe, det er hyggelig hre!! :)

LongLashes

17-Oct-2010 kl.22:35

missrose: oh yes, nomnomnom indeed!! :)

LongLashes

17-Oct-2010 kl.22:39

Charlotte Norberg: ja jeg anbefaler virkelig denne oppskriften!! Enten som litt ekstra godt til middagen, snacks eller bare hvis du har lyst p noe godt :)

Skriv en ny kommentar

hits