Cheese...cheese...and..cheese?

Igår kveld fikk jeg endelig prøvd meg på en oppskrift jeg har villet prøve en stund nå!! Fant den på denne søte bloggen TheHungryMouse som drives av en ostegal dame som heter Jessie!
I likhet med Jessie, så er jeg en STOR fan av ost!! Tror ikke det finnes en eneste oppskrift som inneholder ost som jeg ikke liker og ikke har lyst til å prøve, så denne falt såklart i smak med en gang jeg så den ♥ 

Det du trenger for å lage dette er:

Pizzadeig
2 spiseskjeer smør
Parmesan ost, revet
Ca. 2,5 dl revet ost
Salt
Nykverna pepper
Hvitløkspulver

Ildfast form, smurt med smør.

Start med å lage deigen(fungerer helt greit med ferdig kjøpt deig også). Bruk tørr gjær, lunkent vann, mel, litt olje og litt salt og blandt alt sammen! Legg deigen tilbake i bollen med litt mel oppå toppen, legg et håndkle over og legg den et varmt sted i 15-20min tid til heving.

I mellomtiden kan du begynne å rive osten du skal bruke, her kan du velge helt selv hvor mange forskjellige oster du vil bruke og hva slags ost du vil ha! Jeg endte opp med 4 forskjellige oster(inkludert parmesan osten).....edamer, flytende cheddar og fontal.
I oppskriften fra TheHungryMouse brukte hun mozzarella og cheddar.

Strø litt mel på overflaten du skal ha deigen på og form deigen til en rektangel, kjevl så ut til deigen er litt under 1cm tykk.

Smelt smøret i mikroovn eller i en kjele og hell over i midten av deigen. Fordel utover med enten hendene(såklart ikke hvis du nettopp har smeltet smøret og det fortsatt er kokvarmt) eller med en spatel/slikkepott.

Dryss parmesanosten over hele deigen så den dekker ganske jevnt og tett.

Fordel så resten av osten du har revet så det dekker parmesan osten så den nesten ikke synes. (Altså et ganske tjukt lag, men ikke FOR tjukt. Dette er ikke noe slankemat. Når du først skal lage dette, gjør det ordentlig!)

Strø så salt, pepper og hvitløkspulver over. Jeg tok i tillegg på basilikum og oregano, du kan egentlig ta på hvilke krydder du vil og hvor mye du vil så smaken passer akkurat til deg!

Om du vil ha på flere ingredienser(oliven, soltørkede tomater, skinke osv.) så ta det på nå. Begynn så forsiktig å rulle sammen deigen(den lange siden såklart), merker du at deigen sitter fast i benken så ta litt mel på fingerne og dytt forsiktig inn under deigen mens du ruller.

Begynn så å skjære opp, tykkelsen skal være på ca 2,5cm.

Ta opp en og en rull, forsiktig så de ikke åpner seg, og legg i den ferdigsmurte formen tett i tett. Dekk så over med folie eller et håndkle og legg formen et varmt sted til heving i 30min.
Skru på ovnen til forvarming på 350*C (jeg brukte gassovn hvor det høyeste er på 260*C, gikk helt fint).
Etter heving, sett formen inn i ovnen når ovnen er oppvarmet i 20min.

Når de er ferdige skal deigen være lysebrun, og osten skal ha smeltet og blitt gyllenbrun og fin ♥ 

Nam nam ♥ ♥ ♥  La stå i formen til avkjøling i ca.10min. Løft så ut hele "brødet" samtidig eller dra av så mange biter du vil ha. Server varmt...men smaker nesten like godt dagen etterpå når de er kalde!


Om noen prøver, så fortell gjerne hvordan de ble og om du brukte noen andre ingredienser ♥  Enjoy!

11 kommentarer

makroner

14-Oct-2010 kl.22:19

det så kjempegodt ut! :)

Anne Karen & Kristina

14-Oct-2010 kl.22:24

mm så GODT ut

WhiskeyRiver

14-Oct-2010 kl.22:30

Det så gooodt ut! :D

Remina

14-Oct-2010 kl.22:32

Elsker bloggen og stilen din!! :D <3

smileybrains.blogg.no (It's awsome!)

♥Natalie - Bloggdesigneren♥

14-Oct-2010 kl.22:52

Kult!

missrose

14-Oct-2010 kl.22:53

nom-nom-nom^^

Charlotte Norberg-Schulz

14-Oct-2010 kl.22:58

åååh! det der så utrolig godt ut! Må prøves! :)

Sienna Michelle

14-Oct-2010 kl.23:08

NAAM!

LongLashes

17-Oct-2010 kl.22:34

Remina: Oj!! Hehe, det er hyggelig å høre!! :)

LongLashes

17-Oct-2010 kl.22:35

missrose: oh yes, nomnomnom indeed!! :)

LongLashes

17-Oct-2010 kl.22:39

Charlotte Norberg: ja jeg anbefaler virkelig denne oppskriften!! Enten som litt ekstra godt til middagen, snacks eller bare hvis du har lyst på noe godt :)

Skriv en ny kommentar

hits