Caramel Perfection

For et par uker siden leste jeg om denne oppskriften hos en matblogg jeg leser(og fr nyhetsbrev fra!), denne gikk sklart i huskelista sammen med mange andre oppskrifter den bloggeren legger ut ♥ S nr jeg endelig tok meg tid til lage det og hadde alt vi trengte i skapene s ble det en fin liten dessert for meg og kjrsten!

Oppskriften er originalt i mlenhetene som blir brukt i USA, s det kan se litt rart ut.

Her er hva du trenger:

113 gram salt smr
2,3 dl mrkt brunt sukker(den typen som er helt seig og lukter litt lakris)
1,2 dl flte
2 hele bananer, skjrt opp i skiver
1,2 dl hakkede valntter eller pekan ntter (jeg brukte hasselntter og valntter blandet)
En klype kanel

Det str ogs i oppskriften bruke 1,2 dl mrkt rom, men siden vi ikke hadde det s droppet jeg hele det trinnet.


I en stekepanne smelter du smret over medium til sterk varme. Ha oppi brunt sukker og rr sammen til alt er godt blandet og sukkeret er dekket og halvveis smeltet i smret. S heller du oppi flten og fortsetter og rre over varmen, s legger duoppi bananskivene og nttene. Blandingen skal vre mrkebrun og boblende n ♥

(Dette er hvis du skal ha oppi rom)
Hell oppi rom og rr rundt til det er blandet med resten av ingrediensene, s fr du fyr i pannen ved bruke de pne flammene fra ovnen(om du har gassovn), hvis ikke kan du bruke en slik en lang lighter som brukes i peis osv.
La blandingen st og kose seg i flammene i et halvt minutt, s br det slutte brenne av seg selv(om det ikke gjr det, kan du bare riste litt p pannen).

Ta s av varmen og ha oppi kanel til slutt.

Server over en god vanilje is eller en annen favorittis som kan passe til. Ha gjerne opp mer hakkede ntter!Resten av sausen kan du la kjle ned og s ha over i et glass og oppevare i kjleskapet, s er det bare varme det opp igjen om du har lyst p noe godt ♥




Mmmm...kald is med varm, tykk og st karamellsaus ♥ ♥ ♥

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits